Επικοινωνήστε μαζί μας
Έχετε κάποια ερώτηση ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα μας;
Συχνές ερωτήσεις
Το μέλι είναι ένα ιδιαίτερα πυκνό διάλυμα φυσικής ζάχαρης (φυσική φρουκτόζη, γλυκόζη, μαλτόζη και σακχαρόζη). Περιέχει πάνω από 70% σάκχαρα και λιγότερο από 20% νερό ( υγρασία). Αυτό σημαίνει ότι το νερό στο μέλι, περιέχει επιπλέον ποσότητα ζάχαρης από ό,τι θα μπορούσε φυσικά να κατέχει. Η υπερα-φθονία των φυσικών σακχάρων κάνει το μέλι ασταθές. Είναι φυσικό για το μέλι να κρυσταλλωθεί, δεδομένου ότι είναι ένα υπέρ κορεσμένο σε ζάχαρα προϊόν.
Τα δύο κύρια σάκχαρα του μελιού είναι η φρουκτόζη και η γλυκόζη. Το περιεχόμενο σε φρουκτόζη και γλυκόζη σε κάθε μέλι ποικίλλει ανάλογα από την πηγή συλλογής ( είδος ανθοφορίας) ή του μελιτώματος καθορίζοντας έτσι και το είδος κάθε μελιού. Γενικά, η φρουκτόζη κυμαίνεται από 25 έως 40%. και της γλυκόζης από 30- 44% . Η ισορροπία αυτών των δύο κύριων σακχάρων είναι η κύρια αιτία που θα οδηγήσει στην κρυστάλλωση του μελιού, και το σχετικό ποσοστό τους θα καθορίσει κατά πόσο θα κρυσταλλώνει γρήγορα ή αργά.
Η φρουκτόζη είναι πιο διαλυτή στο νερό από τη γλυκόζη και θα παραμείνει ρευστή.
Όταν η γλυκόζη κρυσταλλώνει, χωρίζεται από το νερό και παίρνει τη μορφή μικροσκοπικών κρυστάλλων. Καθώς η κρυστάλλωση προχωρά και περισσότερη γλυκόζη κρυσταλλώνει, οι κρύσταλλοι θα εξαπλωθούν σε όλο το μέλι. Τελικά, το μέλι γίνεται παχύ και κρυσταλλώνει.
Το μέλι είναι ένα ιδιαίτερα πυκνό διάλυμα φυσικής ζάχαρης (φυσική φρουκτόζη, γλυκόζη, μαλτόζη και σακχαρόζη). Περιέχει πάνω από 70% σάκχαρα και λιγότερο από 20% νερό ( υγρασία). Αυτό σημαίνει ότι το νερό στο μέλι, περιέχει επιπλέον ποσότητα ζάχαρης από ό,τι θα μπορούσε φυσικά να κατέχει. Η υπερα-φθονία των φυσικών σακχάρων κάνει το μέλι ασταθές. Είναι φυσικό για το μέλι να κρυσταλλωθεί, δεδομένου ότι είναι ένα υπέρ κορεσμένο σε ζάχαρα προϊόν.
Τα δύο κύρια σάκχαρα του μελιού είναι η φρουκτόζη και η γλυκόζη. Το περιεχόμενο σε φρουκτόζη και γλυκόζη σε κάθε μέλι ποικίλλει ανάλογα από την πηγή συλλογής ( είδος ανθοφορίας) ή του μελιτώματος καθορίζοντας έτσι και το είδος κάθε μελιού. Γενικά, η φρουκτόζη κυμαίνεται από 25 έως 40%. και της γλυκόζης από 30- 44% . Η ισορροπία αυτών των δύο κύριων σακχάρων είναι η κύρια αιτία που θα οδηγήσει στην κρυστάλλωση του μελιού, και το σχετικό ποσοστό τους θα καθορίσει κατά πόσο θα κρυσταλλώνει γρήγορα ή αργά.
Η φρουκτόζη είναι πιο διαλυτή στο νερό από τη γλυκόζη και θα παραμείνει ρευστή.
Όταν η γλυκόζη κρυσταλλώνει, χωρίζεται από το νερό και παίρνει τη μορφή μικροσκοπικών κρυστάλλων. Καθώς η κρυστάλλωση προχωρά και περισσότερη γλυκόζη κρυσταλλώνει, οι κρύσταλλοι θα εξαπλωθούν σε όλο το μέλι. Τελικά, το μέλι γίνεται παχύ και κρυσταλλώνει.
Το κρυσταλλωμένο μέλι μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι, η μπορείτε να το ρευστοποιήσετε θερμαίνοντας το ήπια , σε (μπεν-μαρί). Τοποθετήστε το γυάλινο βάζο του μελιού χωρίς το καπάκι σε μια κατσαρόλα με νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, για να θερμαίνεται ομοιόμορφα. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να ξεπερνά τους 45° C περίπου (όσο αντέχει το χέρι σας στη θερμοκρασία).
Η υπερθέρμανση του μελιού άνω των 45° C θα μειώσει την ποιότητα, θα καταστρέψει τα ένζυμα, την γεύση, το άρωμα και τα ιχνοστοιχεία του. Η θέρμανση, πρέπει να γίνετε με προσοχή έτσι ώστε η θρεπτική αξία του μελιού να μην χαθεί .
Μη ρευστοποιείτε το κρυσταλλωμένο μέλι στο ήλιο . Αποφεύγετε επίσης τη ρευστοποίηση του μελιού σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε άλλη πηγή θέρμανσης, για να μην ζεσταθεί υπερβολικά.
Το κρυσταλλωμένο μέλι μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι, η μπορείτε να το ρευστοποιήσετε θερμαίνοντας το ήπια , σε (μπεν-μαρί). Τοποθετήστε το γυάλινο βάζο του μελιού χωρίς το καπάκι σε μια κατσαρόλα με νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, για να θερμαίνεται ομοιόμορφα. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να ξεπερνά τους 45° C περίπου (όσο αντέχει το χέρι σας στη θερμοκρασία).
Η υπερθέρμανση του μελιού άνω των 45° C θα μειώσει την ποιότητα, θα καταστρέψει τα ένζυμα, την γεύση, το άρωμα και τα ιχνοστοιχεία του. Η θέρμανση, πρέπει να γίνετε με προσοχή έτσι ώστε η θρεπτική αξία του μελιού να μην χαθεί .
Μη ρευστοποιείτε το κρυσταλλωμένο μέλι στο ήλιο . Αποφεύγετε επίσης τη ρευστοποίηση του μελιού σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε άλλη πηγή θέρμανσης, για να μην ζεσταθεί υπερβολικά.
Φυλάξτε το μέλι σε θερμοκρασία δωματίου σε κλειστά δοχεία.
Το μέλι αντιστέκεται στην κρυστάλλωση καλύτερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες άνω των 25ºC.
Φυλάξτε το μέλι σε θερμοκρασία δωματίου σε κλειστά δοχεία.
Το μέλι αντιστέκεται στην κρυστάλλωση καλύτερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες άνω των 25ºC.
Από την παραγγελία σας και μετά, τα πακέτα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή και Την επόμενη παραδίδουμε στις μεταφορικές.
Αποστολές εντός Ελλάδας.
- Ηπειρωτική Ελλάδα: 3-4 ημέρες
- Δυσπρόσιτες περιοχές: 4-5 ημέρες
Η εταιρεία ταχυμεταφορών που συνεργαζόμαστε είναι Γενική ταχυδρομική.
Αποστολές εκτός Ελλάδας.
- Χρέωση βάση βάρους.
Αποστολή με μεταφορική ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταφοράς επιθυμεί ο πελάτης, με δίκη του ευθύνη για τη τελική κατάσταση παράδοσης της παραγγελίας.
Από την παραγγελία σας και μετά, τα πακέτα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή και Την επόμενη παραδίδουμε στις μεταφορικές.
Αποστολές εντός Ελλάδας.
- Ηπειρωτική Ελλάδα: 3-4 ημέρες
- Δυσπρόσιτες περιοχές: 4-5 ημέρες
Η εταιρεία ταχυμεταφορών που συνεργαζόμαστε είναι Γενική ταχυδρομική.
Αποστολές εκτός Ελλάδας.
- Χρέωση βάση βάρους.
Αποστολή με μεταφορική ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταφοράς επιθυμεί ο πελάτης, με δίκη του ευθύνη για τη τελική κατάσταση παράδοσης της παραγγελίας.
Μπορείτε να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε τη παραγγελίας σας εφόσον επιθυμείτε χωρίς επιβάρυνση με την προϋπόθεση ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η αποστολή των προϊόντων από το κατάστημα μας.
Μπορείτε να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε τη παραγγελίας σας εφόσον επιθυμείτε χωρίς επιβάρυνση με την προϋπόθεση ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η αποστολή των προϊόντων από το κατάστημα μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία για τα προϊόντα μας, για τις παραγγελίες σας και για πωλήσεις χονδρικής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους ή την φόρμα επικοινωνίας.
Constali.gr
Αδαμίδης Κωνσταντίνος
Αγρότης Ειδικού Καθεστώτος
Ποντοκώμη - Κοζάνη
+30.6947272510
Για οποιαδήποτε πληροφορία για τα προϊόντα μας, για τις παραγγελίες σας και για πωλήσεις χονδρικής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους ή την φόρμα επικοινωνίας.
Constali.gr
Αδαμίδης Κωνσταντίνος
Αγρότης Ειδικού Καθεστώτος
Ποντοκώμη - Κοζάνη
+30.6947272510
constali honey
Με γνώμονα την γνώση την αγάπη και τον επαγγελματισμό γι’ αυτό που κάνουμε χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους και προσπαθούμε να παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας που τα καθιστούν μοναδικά.
Ακολουθώντας τη μέθοδο της νομαδικής μελισσοκομίας ταξιδεύουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ώστε να πάρουμε τα πιο σπάνια και μοναδικά μέλια!